Vaja ja kalusto

Vaja Avaimet Kalusto ja varusteet Käyttösäännöt Kaluston kuljetus

Vaja

Kauhojien melontavajaJoensuun Kauhojien vuonna 2014 rakennettu melontavaja sijaitsee Joensuun Hasanniemessä. Vajan läheisyydessä on kompostikäymälä, joka on yhteinen Future Club ry:n kanssa.

Vajassa säilytetään seuran kaluston lisäksi jäsenten omaa melontakalustoa ja varusteita. Vajasta on mahdollista vuokrata melontakalustolle paikka myös pelkkää talvisäilytystä varten (ei edellytä seuran jäsenyyttä eikä oikeuta lunastamaan vajan avainta; talvisäilytyksen ajankohta on aikaisintaan syyskuun puolivälistä alkaen ja kalusto on haettava pois viimeistään toukokuun puolivälissä). Vajapaikkaa tai talvisäilytystilaa voi kysyä vajapaikkavastaavalta. Koko vuoden vajapaikka riveillä 1-4 on hieman kalliimpi kuin rivillä 5 tai kasetin hattuhyllyllä kaaviokuvan (pdf) mukaisesti.

Vajassa on vajakirja, johon merkitään vajalta alkavat melontalenkit ja seuran retket, sekä varauskalenteri, johon kajakin ja varusteet voi varata lainausta varten. Vajan ovessa on millimetripaperilla hikimittari, johon omat melontakilometrinsä voi merkata (1 mm = 1 km). Tonnarisuoritukset tiedottaja tai sihteeri ilmoittaa vuodenvaihteen jälkeen melonta- ja soutuliitolle ja kaikki yli 100 km:n suoritukset listataan Kauhojien omaan tilastoon.

Vajalla on myös vikalista, johon kalustossa ja varusteissa havaitut puutteet ja korjaustarpeet kannattaa listata, että niiden korjaus voidaan järjestää. Korjaukset voi tehdä myös itse tai ilmoittaa ne vajavastaavalle.

Vajan avaimet

Vajan avaimen voi saada panttia vastaan lainaan jäsen, joka maksaa vuosittain kalustonkäyttömaksun tai koko vuoden vajapaikan. Tutustu avaimen hallussapitoehtoihin (pdf) ennen avaimen lainaamista. Avaimen saat niistä vastaavalta henkilöltä maksutositteita ja ajan tasalla olevia yhteystietojasi vastaan. Kaluston talvisäilytysmaksu ei oikeuta lunastamaan avainta.

Vajassa on digitaalinen lukitus. Jäsenmaksu sekä koko vuoden kalustonkäyttömaksu tai vajapaikka täytyy maksaa vuosittain eräpäivään 15.4. mennessä, että avaimessa säilyy kulkuoikeus vajaan. Maksujen myöhästymisen vuoksi poistetun kulkuoikeuden palauttamisesta peritään pieni maksu. Huolehdithan yhteystietojesi pitämisestä ajan tasalla, että kevään jäsentiedote tilisiirtolomakkeineen tulee perille! Voit ilmoittaa muuttuneet yhteystietosi osoitteeseen kauhojat.jasenrekisteri (at) gmail.com.

Jos haluat lopettaa toiminnan Kauhojissa tai et maksa enää kalustonkäyttö- tai vajapaikkamaksua, palauta vajan avain avainvastaavalle kuluvan vuoden loppuun mennessä, että saat avainpanttisi takaisin (pantti palautetaan vain toimivasta avaimesta). Sovi palautusmenettely henkilökohtaisesti tai lähetä avain postitse paperille teipattuna (ettei avain riko kuorta ja katoa; ks. avaimen palautusosoite), ja liitä mukaan pankkiyhteystietosi pantin palauttamista varten.

Jos avaimesi katoaa, ilmoita siitä välittömästi, että kulkuoikeus voidaan poistaa.

Vanhan kanoottivajan avaimia vaihdettiin uusiin vuoden 2014 ajan. Enää vaihtoja ei tehdä eikä vanhasta avaimesta palauteta panttia, ja uuden avaimen saa tarvittaessa uutta panttia vastaan.

Kalusto ja varusteet

Vajan sisäpuolella oven vieressä on kalusto- ja varusteluettelo (pdf), josta selviää kunkin seuran kajakin väri, numero ja varustus. Seuran kajakkien paikat vajassa näkyvät tästä kaaviokuvasta (pdf). Kalustoon ja varusteisiin liittyvissä kysymyksissä ja kaluston korjaustarpeissa voi kääntyä vajavastaavan puoleen. Korjaukset voi tehdä myös itse, tai ne voi kirjata vajalla olevaan korjauslistaan.

Muistathan merkitä seuran kaluston käytön aina vajakirjaan tai varauskalenteriin, että käyttö voidaan tilastoida! Hallitus käyttää tilastoa apuna kalustohankinnoissa ja -poistoissa.

Kalusto

Kajakkeja vajan edustallaKäyttö: jäsenmaksulla seuran retket ja tiistaimelonnat sekä Joensuun Ladun retket, kalustonkäyttömaksulla omat melonnat vajalta sekä lainaus muualle varauskalenterimerkinnällä korkeintaan viideksi vuorokaudeksi kerrallaan maanantain ja keskiviikon välillä (tiistai-iltana kaluston on oltava paikalla tiistaimelonnan takia). Kajakin lainaamisesta 6-14 vuorokaudeksi ja tiistaimelonnan yli päättää vajavastaava ja lainaamisesta seuran retken ajaksi retken vetäjä. Jäsen voi käyttää kerrallaan vain yhtä retki- ja yhtä koskikajakkia.

 • Kaksikkokajakki, lasikuitua, lastiluukut ja peräsin (SeaBird Nordr L2)
 • Kaksikkokajakki, muovia, lastiluukut ja peräsin (Star Duo)
 • Yksikkökajakki, lasikuitua, lastiluukut ja säätöevä 8 kpl (Welho Bigfoot #2, Skim Braveheart HV, Lettmann Skinner, Qajaq Sardinia, North Shore Atlantic LV, Mari*3)
 • Retkikajakki, muovia, lastiluukut ja säätöevä 5 kpl (North Shore Atlantic RM, Atlantic LV RM ja Aspect RM, Zegul Arrow Play PE MV, Perception Expression 14)
 • Lasten retkikajakki, muovia, lastiluukut (WS Tsunami SP)
 • Jokiretkikajakki, muovia, lastiluukut ja peräsin (Prijon Yukon)
 • Peruskajakki, muovia (Roto Attivo Buran, Rainbow Oasis*4)
 • Lasten peruskajakki, muovia (Perception Carolina XS)
 • Harjoituskilpakajakki, lasikuitua
 • Koskikajakki, muovia 10 kpl (LiquidLogic Lil'Joe, Remix 59 ja Remix 69, Jackson Allstar, Superstar ja Zen 75, Pyranha S7, Wavesport Diesel 65, Perception Dancer*2)

Käytössä huomioitavaa: Lasikuitukajakkeja ei saa kolhia kiviin rantautuessa eikä niiden jalkatukia saa säätää maissa muualla kuin nurmikolla (rikkoutunut pinnoite vaatii paikkausta). Ennen rantautumista nosta säätöevä tai peräsin ylös, etteivät ne mene rikki ja varo, ettei eväkoteloon pääse rannalla hiekkaa. Peruskajakit on tehty halvasta muovimateriaalista (LDPE, ns. ämpärimuovi), eivätkä ne ole tarpeeksi vahvarakenteisia koskikäyttöön. Lasikuitukaksikko ei kestä rikkoutumatta henkilöauton kattotelineellä kuljettamista U-tuissa (tukiväli on liian lyhyt), joten sille on oma pitkittäinen kuljetustuki, jota säilytetään kaksikon alla.

Varusteet

Käyttö: varusteita (pl. hätälähetin, EA-pakkaukset ja sammutuspeitto) voi lainata kalustonkäyttömaksulla samoin ehdoin kuin kalustoa. EA-retkipakkauksen voi lainata seuran retkille tai muihin tapahtumiin. Hätälähetintä voi lainata omille retkille hintaan 20 €/viikko ja 30 €/kaksi viikkoa (lainaukseen lue ohjeet (pdf)). Peräkärryn aisalukon avaimen saa lainauksen ajaksi hallituksen jäseniltä.

 • Aukkopeittoja: nylonpeittoja järvikajakkeihin, neopreenipeittoja koskikajakkeihin, sokkopeittoja
 • Meloja: retki- ja koskimeloja (myös vasenkätisiä, yksi kuppimela, kaksi lasten retkimelaa)
 • Henkilönsuojaimia: melontaliivejä, kypäriä (lapsille 30-40 kg yhdet pelastusliivit ja yhdet melontaliivit)
 • Turvavarusteita: pumppu, äyskäreitä, hinausvöitä, heittoköysiä, varameloja, kellukepusseja, EA-pakkauksia (iso vajapakkaus, pieni vedenpitävä retkipakkaus), sammutuspeitto, PLB-hätälähetin
 • Kuljetusvarusteita: kajakkikärryjä (pieni kokoontaitettava ja kaksi isompaa), kajakkiyksikön J-kaaret 3 paria (neliöputkelle sekä kahdet adapterit profiiliputkelle), foam-tuet 3 paria (2 paria profiili- ja 1 pari neliöputkelle), kaksikon U-kaaret 1 pari (neliöputkelle), taakkahihnoja, huomiolippuja, peräkärry ja 4-kerroksinen teline, erillinen teline peräkärryyn (koko 123x218 cm + aisa)
 • Retkitarvikkeita: kuivapussi, melarukkasia, trangia, retkikirves, karttoja (lista vajalla)
 • Letunpaistotarvikkeita: lettupannuja, kauha, taikinasanko
 • Muuta: kanoottipoolopallo, ilmapumppu, porrasjakkara

Kalustonkäyttösäännöt

Ennen seuran kaluston käyttämistä tutustu käyttösääntöihin, jotka löytyvät kalusto- ja varusteluettolosta (pdf).

Kaluston kuljetus

Tutustu kuljetusohjeisiin (pdf) ennen seuran retkikaluston kuljettamista auton katolla tai peräkärryssä.


Takaisin ylös Etusivulle


Valid XHTML 1.0 Transitional

Uutta

20.3.19 Päivitetty kalustonkäyttösäännöt ja kalustoluettelo

7.2.19 Päivitetty kalustonkäyttötilasto, vajan kajakkipaikkakaavio

5.11.18 Päivitetty talvisäilytyksen ajankohta ja tonnarien ilmoittaminen (Melonta ja soutu -lehti loppunut)